HAYATIMIZI KOLAYLAŞTIRAN BASİT MAKİNELER

Tarih 12 Ocak 2011, 14:46 Editör

Okulumuz Fen ve Teknoloji zümresi, fuaye alanında "Hayatımızı Kolaylaştıran Basit Makineler" konulu bir sergi açtı. Öğrencilerimiz, Fen ve Teknoloji dersi kapsamında günlük hayatta kullandığımız ve hayatı kolaylaştıran basit makine örneklerini bir sergi ile arkadaşlarına ve öğretmenlerine tanıttılar.

Fen ve Teknoloji Öğretmenimiz  Alper Yaman “İlk insanın yaratılmasından bu yana hayatımızın değişmez parçası olan basit makineler, Mısır’da piramitlerin yapımında, Fatih Sulatan Mehmet'in İstanbul'un fethinde (Gemileri karadan yürütmesinde) kullanıldılar. Her ne kadar günümüzde işlerimizi kolaylaştıran teknolojik aletler üretilse de, basit makineler hala hayatımızın değişmez aletleridir. Yedinci sınıf öğrencilerimiz bu konuda hünerlerini sergileyerek kendi basit makinelerini tasarladılar. Biz de birbirinden güzel bu çalışmaları sergiledik.  Amacımız öğrencilerimizin konuyu daha iyi kavramaları ve her ne kadar fark etmeseler de basit makineler konusunun hayatla iç içe olduğunu göstermekti. Bu sergi sayesinde Fen ve Teknoloji dersinin çok önemli ve eğlenceli bir ders olduğunu öğrencilerimize göstermiş olduk. “ dedi.

Sergiyi gezen öğrenciler “Basit makineler deyince insanın aklına çok farklı şeyler geliyor, sergiyi merak ediyorduk. Fakat sergide makas, Tenis raketi, ceviz kıracağı, bisiklet vb. görünce çok şaşırdık. Arkadaşlarımız bize makasın çalışma prensibini anlatınca anladık ki basit makineler hayatımızın her yerinde varmış.” dediler.

Bu haber 6706 defa okunmuştur.