MESLEKLERİ TANIYALIM

Tarih 28 Kasım 2010, 15:19 Editör

Özel Ergin İlköğretim Okulu'nda 27 Kasım 2010 Cuma günü 2.Sınıf öğretmenleri tarafından 1.kademe öğrencilerine yönelik "Meslek Tanıtımı" semineri düzenlendi.

1.kademe öğrencilerine ,Öğretmen,Polis,Doktor,Hemşire ve Avukattan oluşan meslek dalı temsilcileri,mesleklerini sunum eşliğinde tanıttılar. Meslek tanıtımı seminerine ,Yozgat Emniyet Müdürlüğü’nden Toplum Destekli Polislik ve Büro Amiri Erdal ÖZBEK,Süleyman Sırrı İçöz İlköğretim okulu öğretmenlerinden Aynur İrişti, Yozgat Devlet Hastanesi doktorlarından Biyokimya ve Klinik Biyokimya uzmanı Bilal İLANBEY ve Ana Çocuk Sağlığı ve aile Planlaması hemşirelerinden Ayşe BOLAT hanımefendi katıldı.

Seminer veren konuşmacılar mesleklerinin tanıtımını,özelliklerini,mesleklerini icra ederken kullandıkları araç ve gereçleri,mesleklerinin iş olanaklarını,mesleklerine dair eğitimin yapıldığı okullar ve mesleklerinin maddi-manevi kazançları hakkında öğrencileri bilgilendirdi.Öğrencilerde katılımcılara merak ettikleri mesleklerin incelikleri ile ilgili sorular sordular.

Meslekler konulu semineri değerlendiren Okul Müdürü Ali Acar “Öğrenci merkezli eğitime önem veren okulumuz ,öğrencilerini keşfedip,istidatları doğrultusunda eğitim vermeyi amaçlamaktadır.Karşılarına çıkan konularda kendine has yorumlar getiren,yeni bilgiler üretip bunları uygulayabilen,zihni ve akademik sahalarda lider olan,sanat dallarının birinde veya birkaçında yüksek performansa sahip öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz” dedi.Bu amaçla öğrencilerin hayatlarına yön veren meslekleri,erken yaşlarda tanımalarının önemi üzerinde duran Ali Acar,bu tür seminerlerin yıl içerisinde devam edeceğini belirtti.

Bu haber 1248 defa okunmuştur.