Sabio Nedir?
Örnek Sorular
Ödüller
Sabiodan Resimler

SABİO ( Sayısal Bilimler Olimpiyatı ) Yozgat ilinde bulunan ilkokul ve ortaokullar arasında yapılacak olan Matematik, Fen ve Teknoloji Derslerine ait yarışmasının kısaltılmış adıdır. Yozgat  Milli Eğitim Müdürlüğünün koordinesi, Özel Ergin Eğitim Kurumları sponsorluğu ile düzenlenecek yarışmadaki amacımız; ilimizin eğitim kalitesini yükseltmeye katkıda bulunmak, matematik ve fen bilgisi derslerini sevdirmek, öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini geliştirmelerine, kendilerine güven  duyabilmelerine, bilimsel düşünme ve inceleme alışkanlığı kazanabilmelerine imkân sağlamaktır.

KATILIM ŞARTLARI

1. Yarışmaya ilkokul 4.Sınıf ve ortaokul 5,6,7. Sınıf öğrencileri katılabilecektir.

2. Yarışmaya her sınıfın şubeleri sayısının en fazla üç katı olacak şekilde öğrenci katılacaktır. (Örneğin okulda 4A, 4B ve 4C şubeleri varsa bu okuldan, 4. sınıflara ait en fazla dokuz öğrenci katılabilecektir. Bu öğrencilerin dağılımı okul idaresinin tasarrufundadır.)

3. Başvuralar internet üzerinden www.ozelergin.k12.tr adresinden okul yöneticileri tarafından 03 Mart – 31 Mart 2014 tarihleri arasında yapılacaktır.

4. 4 . ve 5. sınıfların sınav tarihi 13 Nisan 2014 Pazar günü Saat 10.00,
    6 . ve 7. sınıfların sınav tarihi 13 Nisan 2014 Pazar günü Saat 14.00,

5. Sınavlar Özel Ergin Eğitim Kurumlarında ve yapılacak ve kurum öğretmenleri tarafından uygulanacaktır. Sınav günleri Yerköy ve Sorgun’dan Maltepe Dershanesi önünden servisler kaldırılacaktır.

6. Bütün sınıfların kitapçıkları 2 bölümden oluşacaktır. Birinci bölümde 20 soru (10 fen, 10 matematik) ikinci bölümde farklı ağırlıkta 20 soru (10 fen, 10 matematik) olacaktır. Sınav süresi toplam, 100 dakikadır.

7. Yarışmaya Yozgat merkez, Sorgun ,Yerköy  ve diğer ilçe merkezlerindeki ilköğretim okullarımız katılacaktır.

8. Yarışmanın koordinatörü Özel Ergin Eğitim Kurumları yarışmaya katılmayacaktır.

9. Yarışma soruları bir kurul tarafından hazırlanacak ve çok gizli tutulacaktır.

10. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödüller verilecektir.

11. Ödül töreni, daha sonra belirtilen bir tarihte yapılacaktır.
  12. Yarışma heyeti yarışma öncesinde katılacak okulları bilgilendirmek şartı ile organizasyon ile ilgili değişiklik yapabilir.
@ Tüm Haklari Özel Ergin Ilkögretim Okuluna Aittir.Tasarim: Mehmet Aydin